University of Liverpool - School of Law & Social Justice

The University of Liverpool is an inspirational centre of learning. Their aim is to support their students as they become highly employable, creative, and culturally rich graduates, with the capacity to find employment that will enable them to be agents for change in a connected world.

The new School of Law and Social Justice building provides state of the art facilities, comprising of:

  • A central open atrium area with front and rear access which will include a reception area, café and large social space/circulation area.
  • Academic offices for 120+ staff, collaboration spaces, PC suites, law clinic and postgraduate research suites.
  • A ground floor events/meeting space which can accommodate 100+ persons.
  • A fifth-floor accessible external terrace area.

The new £25m School of Law and Social Justice (SLSJ) building – formerly the Cypress Building – has recently received an extensive renovation to provide the first home for all SLSJ staff and students, many of whom were previously split across three buildings.

The building is accessible to all and includes a 100-seat events space, where the School will hold research and teaching related events on a weekly basis. It will also house the award winning Liverpool Law Clinic, as well as Interchange, the charity through which Sociology students undertake a whole raft of research projects for third sector organisations every year.

Following a competitive tender process via the NWUPC Furniture Framework we were awarded the contract to supply loose furniture for the School of Law and Social Justice in Summer 2019.

We invited the project team to visit our showroom where they could meet the BOF team, assess sample products and view pilot schemes. Our Design team facilitated the finishes selection working with our Capital Projects team who collaborated with the client to develop the product specification.

Following the initial stages of the project we engaged with Ryder Architects to design the Atrium space which features the Relic Cloud, Ilk, Yak and Downtown products from Frovi. We also liaised with Superplants as the client was keen to introduce planting particularly featured within the Relic Cloud.

The finishes chosen within the Atrium reflect the feature panelling on the building exterior in rich Copper tones.