Bournemouth University - Student Centre

Architect: Saunders

Contractor: Wilmott Dixon
Build Cost: £10.5m
Manufacturers: Vitra, Allermuir, SpaceOasis

The first new structure for Bournemouth University in 10 years, the Student Centre provides SUBU offices, a cafe, radio and media studios and bookable meeting rooms.

In terms of design & aesthetic. We aimed to bring the idyllic beachside theme to the interior. We considered everything from style, colour and fabric to enhance the idea. Wooden frames & surfaces were used where possible to compliment the cladding seen throughout the building. Bespoke beach huts were created to be used as bookable meeting rooms, further cementing the beachside theme. Each hut is equipped with an integrated computer with large wall mounted screen and power and data sockets. With comfortable integrated benched and Eames plastic side chairs, these beach huts create a space to sit, meet and share ideas.