Bournemouth University - Student Centre

Architect: Saunders
Contractor: Wilmott Dixon
Build Cost: £10.5m
Manufacturers: Vitra, Allermuir, SpaceOasis

The first new structure for Bournemouth University in 10 years, the Student Centre provides SUBU offices, a cafe, radio and media studios and bookable meeting rooms.

In terms of design & aesthetic. We aimed to bring the idyllic beachside theme to the interior. We considered everything from style, colour and fabric to enhance the idea. Wooden frames & surfaces were used where possible to compliment the cladding seen throughout the building. Bespoke beach huts were created to be used as bookable meeting rooms, further cementing the beachside theme. Each hut is equipped with an integrated computer with large wall mounted screen and power and data sockets. With comfortable integrated benched and Eames plastic side chairs, these beach huts create a space to sit, meet and share ideas.



DSC0709.jpg

Throughout the rest of the building, there are more opportunities to relax and informal and casual meetings. Products installed like the SpaceOasis Okinawa give students the chance to collaborate and share ideas.


For more information on the product or services provided on this project, please leave your details below and we’ll get in touch soon.

Featured products

Eames Plastic Side Chair


Product

Haven


Product

Open Tables


Product

Tabouret Haut


Product